•R•A•N•D•O•M•

I'm Ana • Still in the running to be a better muslimah • Just love reblogging • Sometime posting • Often crying •

Aug 27

”oh, sebenarnya saya mahu share sesuatu dari lecturer yang saya hormati. dalam kelas tadi, ada seorang sahabat bertanya,
‘doktor rasa sesuai tak kahwin muda masa tengah belajar?’
jawapan doktor sangat menarik bagi saya.
‘kalau saya ada anak perempuan yang minta kahwin masa belajar, akhlaknya bagus, pengurusan dirinya tersusun, hubungan dengan Allah terjaga, saya akan kahwinkan dia terus. lebih lagi kalau satu kelas atau satu universiti. tapi kalau anak perempuan saya yang minta nak kahwin tu, hidupnya dengan TV, akhlaknya entah kemana, solatnya di hujung waktu, tentu saya tak bagi’
‘why?’
soal saya dalam hati. kemudian hati saya jawab kembali, ‘yela, tak bersedia la tu’
tapi jawapan doktor cukup berbeza.
Katanya
‘kalau anak perempuan saya tu, akhlak tak jaga, bangun tidur pun lewat dan saya bagi dia kahwin, what do you expect from her husband?
a very good husband?
sedang janji Allah lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik.
anak perempuan saya belum cukup baik,
saya bimbang dia bawa balik calon yang juga tidak baik’
jawapan yang ringkas, tapi bermakna buat yang ingin bermuhasabah diri. Saya suka pendekatan Dr Ridhwan.
antara tips lain yang saya berjaya kaut adalah pesanan doktor pada kami.
‘lepas ni bila you all kahwin, ada isteri atau suami, then suami atau isteri you all buat masalah atau sakit. benda pertama yang you all kena buat adalah SOLAT TAUBAT. sebab dosa kita, boleh jadi sebab isteri atau suami atau anak jadi nakal, tak dengar orang dan sebagainya’
reflecting… it is the concept. sebelum kita nak tuduh orang lain salah, kita tengok diri kita sendiri dulu bagaimana.
TERBAIK TIPS DOKTOR!


Jul 8

Hidup susah tak pa, jangan hidup menyusahkan orang dah la.. 😠😡😤


Jul 6

Lelaki geek. Followed me on ig. Allahu… Nak nangis jap 😭😭😭😭😭😭😭 happy sangat!

Ehem.. thanks! *Trying to be cool*


Jun 26

May 31

The Light in Her Eyes (2011)


gadistudunglabuh:

“‎I fear the day when the disbelievers are proud of their falsehood
and
the Muslims are shy of their faith.”
—  Umar ibn Al-Khattab (radiAllaahu anhu)

gadistudunglabuh:

“‎I fear the day when the disbelievers are proud of their falsehood

and

the Muslims are shy of their faith.”

Umar ibn Al-Khattab (radiAllaahu anhu)


“ALLAH “Call” kita 5 kali sehari.
Jgn sampai Allah panggil kita untuk tinggalkan dunia buat selamanya.
Masa tu tiada Hi,
please call me back”
(via gadistudunglabuh)

Musuh Utama Manusia.
HAWA NAFSU.

Senjatanya BERCAKAP,
Penjaranya ialah DIAM.

(via gadistudunglabuh)


May 26
lionofallah:

Normally when you are making Dawah to your friends or relatives, to pray five times daily or to start practicing Hijab etc etc…most of them will respond by saying,”pray that Allah guides us” or “I’ll do it whenever Allah guides me”!!
They mean after hearing the proofs and the truth…most of all after having the Quran as our guide….they still wait for guidance..without even trying to get it???

In various verses of the Quran a phrase "yahdee man yashaa" or "yahdee man yureedu" 22:16) appears which is commonly translated as "He (Allah) guides those whom He Wills"

This is misunderstood by many muslims that if guidance depends upon Allah’s Will, then there is nothing one can do about it. There is no use of making any effort to attain guidance- When Allah shall Will, we will be guided. If Allah shall not Will, we cannot attain guidance no matter how much we strive for it.
Although the phrase "yahdee man yashaa"is usually translated as "He guides those whom He Wills", it is perfectly correct, according to the Arabic Grammar, to translate this phrase as ”He guides those who will (to be guided)”. But this does not remove the basic confusion i.e. Does Allah guide all those who will to be guided? Or there is something that we “must do” in order to attain guidance? In other words, are there any rules or laws or criteria according to which the guidance is attained or Does Allah just select some people randomly to guide?? Auzu Billah#FoodForThoughtwww.LionOfAllah.com

lionofallah:

Normally when you are making Dawah to your friends or relatives, to pray five times daily or to start practicing Hijab etc etc…most of them will respond by saying,”pray that Allah guides us” or “I’ll do it whenever Allah guides me”!!

They mean after hearing the proofs and the truth…most of all after having the Quran as our guide….they still wait for guidance..without even trying to get it???

In various verses of the Quran a phrase "yahdee man yashaa" or "yahdee man yureedu" 22:16) appears which is commonly translated as "He (Allah) guides those whom He Wills"

This is misunderstood by many muslims that if guidance depends upon Allah’s Will, then there is nothing one can do about it. There is no use of making any effort to attain guidance- When Allah shall Will, we will be guided. If Allah shall not Will, we cannot attain guidance no matter how much we strive for it.

Although the phrase "yahdee man yashaa"is usually translated as "He guides those whom He Wills", it is perfectly correct, according to the Arabic Grammar, to translate this phrase as ”He guides those who will (to be guided)”. But this does not remove the basic confusion i.e. Does Allah guide all those who will to be guided? Or there is something that we “must do” in order to attain guidance? In other words, are there any rules or laws or criteria according to which the guidance is attained or Does Allah just select some people randomly to guide?? Auzu Billah

#FoodForThought

www.LionOfAllah.com


Page 1 of 12